2015. július 19., vasárnap

Epres - meggyes habos kocka



Hozzávalók:

kb. 35 db háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
6 evőkanál cukor
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
3 evőkanál porcukor
1/2 kg eper
1 maroknyi kimagozott meggy

1. A nagyobb négyszögletes jénai tál alját kirakjuk a keksszel.
2. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Majd a többi tejjel együtt megfőzzük a pudingot. Még melegen a kekszre öntjük.
3. Kirakjuk a krém tetejét a felezett/felszeletelt eperre. Rászórjuk a meggyet.
4. A tejszínt elkezdjük felverni a cukorral. A felénél hozzáadjuk a habfixálót és jó keménnyé verjük.
5. Rásimítjuk a gyümölcsökre.
6. Tetejét díszítjük eperrel és meggyel.
7. Hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük, mikor már a keksz is visszapuhult.

Recept: Barbi konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...