2015. július 16., csütörtök

Pudingos - ribizlis csigák


Hozzávalók:

5 dl tej
7 evőkanál cukor (nálam 2 evőkanál Dia Wellnes cukor helyettesítő és pici cukor az élesztő felfuttatásához)
2,5 dkg élesztő
25 dkg liszt (nálam 12,5 dkg fehérliszt, 12,5 dkg zabpehely és teljes kiőrlésű liszt)
1 tojás
3 dkg puha vaj
csipet só

1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg ribizli

1. A 0,75 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A felfutott élesztővel, a liszttel, a 3 evőkanál cukorral, a tojással, a vajjal és a csipet sóval  tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
3. Közben elkészítjük a pudingot, melyhez a pudingport 3 evőkanál cukorral és kevés tejjel (a maradék 4 dl tejből vesszük el) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
4. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal és rászórjuk a megmosott, majd lecsöpögtetett ribizlit.
5. Feltekerjük és felszeleteljük.
6. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk és még kb 20 percig kelesztjük.
7. Előmelegített sütőben megsütjük.

Recept: Sünis kanál

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...