2015. április 27., hétfő

Epres - túrós rétes


Hozzávalók:

6 db réteslap
1/2 dl tejföl
1/2 dl olaj
25 dkg túró
8 dkg cukor
2 evőkanál búzadara
1 tojás
15 dkg eper

1. Összekeverjük a tejfölt és az olajat.
2. Egy réteslapot megkenünk az olajos tejföllel. Beborítjuk egy másik lappal, újból megkenjük, majd jöhet rá a harmadik lap.
3. A töltelékhez összekeverjük a túrót a cukorral, a búzadarával és a tojással.
4. A megmosott epret felkockázzuk.
5. Az előkészített réteslapra rákenjük a töltelék felét és megszórjuk az eper felével.
6. Oldalt kicsit ráhajtjuk a tésztát és feltekerjük.
7. Ugyanígy elkészítjük a másik 3 réteslapot is.
8. Sütőpapíros tepsire rakjuk a rudakat és megkenjük a maradék tejfölös olajos keverékkel.
9. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Én réteslapból készítettem, de az ihlet adó Gabriella konyhája volt.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...