Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
15 dkg reszelt sajt
2 tojás
só
őrölt feketebors
petrezselyemzöld
20 dkg bacon
2. Összekeverünk 3 evőkanál tejfölt a liszttel, 10 dkg reszelt sajttal, a tojásokkal.
3. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
4. Belekeverjük a masszába a húskockákat.
5. Az őzgerincformát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
6. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
7. Beleöntjük a húsos masszát és betakargatjuk baconnel.
8. Tetejére kenjük a maradék tejfölt és megszórjuk a maradék sajttal.
9. Sütőpapíros tepsire rakjuk az őzgerincformát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
10. Majd kifordítjuk a formából és megpirítjuk a tetejét is.
11. Petrezselymes krumplival és káposztasalátával kínáljuk.
Recept: Andi konyhája
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése