2015. április 13., hétfő

Csirkemell őzgerincformában sütve


Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
15 dkg reszelt sajt
2 tojás

őrölt feketebors
petrezselyemzöld
20 dkg bacon


1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
2. Összekeverünk 3 evőkanál tejfölt a liszttel, 10 dkg reszelt sajttal, a tojásokkal.
3. Ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
4. Belekeverjük a masszába a húskockákat.
5. Az őzgerincformát kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórjuk.
6. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
7. Beleöntjük a húsos masszát és betakargatjuk baconnel.
8. Tetejére kenjük a maradék tejfölt és megszórjuk a maradék sajttal.
9. Sütőpapíros tepsire rakjuk az őzgerincformát és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
10. Majd kifordítjuk a formából és megpirítjuk a tetejét is.
11. Petrezselymes krumplival és káposztasalátával kínáljuk.

Recept: Andi konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...