2015. április 22., szerda

Aranygaluska


Tészta:

Hozzávalók:
35 dkg liszt
2 tojás
4 dkg vaj
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
2,5 dl tej
csipet só
+ a szóráshoz darált dió, cukor

1. A langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
2. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a vajjal, a cukorral és a csipetnyi sóval.
3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket szorosan. Mindegyiket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk az ízlés szerint összekevert cukros darált dióval.
5. Előmelegített sütőben sütjük.


Vanília mártás:

Hozzávalók:
6 dl tej
3 egész tojás
1 evőkanál liszt
vaníliás cukor vagy vaníliaaroma (ízlés szerint, cukorból akár 5 csomagot is beletehetünk)

1. A tojásokat, a liszttel, a cukorral és kevés tejjel simára keverjük.
2. Hozzáadjuk a többi tejet.
3. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. (Figyeljünk arra, hogy később még sűrűsödni fog.)
4. Egy darabka tésztát a tányér közepére helyezünk és megöntözzük a langyos mártással.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...