Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1/2 dl tej
5 evőkanál olaj
25 dkg liszt
csipet só
1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
4 evőkanál porcukor
2 csapott evőkanál kakaópor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Lekenéshez:
1 evőkanál olaj
Tetejére:
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál víz
1. Kézi mixerrel összekeverjük a túrót és a porcukrot.
2. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
3. Összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Kézzel beledolgozzuk a cukros túróba.
4. Enyhén lisztezett felületen vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
5. Lekenjük az olajjal.
6. Összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és a kakaóval. Ráhintjük a tésztára.
7. Kettéhajtjuk és felcsíkozzuk, majd mindegyik csíkot megcsavarjuk párszor.
8. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
9. A porcukrot elkeverjük a vízzel és a rudakra csurgatjuk.
Recept: Gabriella konyhája
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése