2014. október 7., kedd

Sonkás - sajtos tekercs


Hozzávalók:

55 dkg liszt
csipet cukor
csapott kávéskanál só
6 g instant élesztő
0,5 dl tej
3 dl tejföl
0,5 dl olaj
2 tojás
15 dkg sonka
10 dkg virsli
őrölt feketebors
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 db lila hagyma
20 dkg sajt


1. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt.
2. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejet és meglangyosítjuk. Lisztes keverékhez adjuk.
3. Beleöntjük az olajat, majd 1 tojást is hozzáadjuk. Jól összegyúrjuk és duplájára kelesztjük meleg helyen.
4. Kb. 0,5 dl olajat felforrósítunk és megsütjük benne az apróra vágott sonkát és a felkarikázott virslit. Őrölt borssal ízesítjük.
5. A visszamaradt olajban megolvasztjuk a vajat.
6. Belereszeljük a fokhagymát.
7. Közben a sajtot lereszeljük, a lilhagymát felszeleteljük..
8. A megkelt tésztát elfelezzük. Lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a fokhagymás vajjal, majd megszórjuk az elősütött sonkával, virslivel és a felszeletel hagymával.
9. Feltekerjük, majd ferdén szeletelve háromszögeket vágunk belőle.
10. Sütőpapíros tepsibe rakjuk őket és lekenjük a felvert tojással.
11. Előmelegített sütőben sütjük.

Recept: Gabriella konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...