2016. március 14., hétfő

Almás krémes


Tészta

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 púpos evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
7 nagyobb alma
1 mokkáskanál fahéj


Elkészítés:
1. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük ,majd a felét az előző masszába forgatjuk.
3. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a hab másik felét is hozzáadjuk.
4. Az almákat megpucoljuk, majd felszeleteljük.
5. Vastagon kivajazott tepsi aljára sorakoztatjuk szorosan az almaszeleteket,megszórjuk fahéjjal,  majd rásimítjuk a tésztát.
6. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.



Krém:

Hozzávalók:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 tojás
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tábla csoki

Elkészítés:

1. A lisztet a tojással és egy kicsi tejjel (6 dl-ből elvéve) simára, csomómentesre keverjük.
2. A tejet feltesszük forrni, majd amikor felforrt, beleöntjük a tojásos- lisztes masszát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
3. A vajat a porcukorral  habosra keverjük.
4. Ha kihűlt a krém, jól összekeverjük cukros margarinos masszával.

Összeállítás:
1. A megsült, majd kihűlt tésztát kiborítjuk egy táblára, így az almás rész lesz felül.
2. Rásimítjuk a krémet,majd megszórjuk reszelt csokival.

Recept: Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...