Hozzávalók:
kb 1/2 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon
só
őrölt bors
fokhagymapor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
1/2 mokkáskanál szerecsendió
kb. 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 pohár (2,5 dl) bulgur
Elkészítés:
1. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk.
2. A húst apró kockákra vágjuk, sóval,fokhagymaporral és borssal megszórjuk.
3. Hozzáadjuk a húst a baconhoz és fehéredésig sütjük.
4. Hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, szerecsendióval ízesítjük, majd rászórjuk a petrezselyemzöldet is.
5. Készre pároljuk.
6. A bulgurhoz először dupla mennyiségű vizet felteszünk forrni, kevés ételízesítőt szórunk bele.
7. A felforrt vízbe beleöntjük a bulgurt, majd lefedve, alacsony lángon készre pároljuk.
Recept: Sünis kanál
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése