2016. március 20., vasárnap

Fokhagymás - petrezselymes csirkeragu bulgurral


Hozzávalók:

kb 1/2 kg csirkemellfilé
20 dkg bacon

őrölt bors
fokhagymapor
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
1/2 mokkáskanál szerecsendió
kb. 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 pohár (2,5 dl) bulgur


Elkészítés:
1. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk.
2. A húst apró kockákra vágjuk, sóval,fokhagymaporral és borssal megszórjuk.
3. Hozzáadjuk a húst a baconhoz és fehéredésig sütjük.
4. Hozzákeverjük a mustárt és a tejfölt, szerecsendióval ízesítjük, majd rászórjuk a petrezselyemzöldet is.
5. Készre pároljuk.
6. A bulgurhoz először dupla mennyiségű vizet felteszünk forrni, kevés ételízesítőt szórunk bele.
7. A felforrt vízbe beleöntjük a bulgurt, majd lefedve, alacsony lángon készre pároljuk.

Recept: Sünis kanál 

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...