Hozzávalók:
50 dkg túró
4 tojás
10 dkg cukor (nálam 2,5 dkg Dia-Wellness cukorhelyettesítő)
6 dkg liszt ( nálam fele-fele aránybansima és teljes kiőrlésű liszt)
6 dkg búzadara
málna
10 dkg zsemlemorzsa (nálam fele -fele arányban sima és teljes kiőrlésű zsemlemorzsa)
5 dkg vaj
Elkészítés:
1. A túrót villával összetörjük.
2. Majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk.
3. Hűtőbe pihentetjük 1 órán át.
4. A zsemlemorzsát 5 dkg vajon aranybarnára pirítjuk.
5. A gombócokat forrásban lévő vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.
6. A maradék málnát egy kevés cukorral összefőzzük és a gombócokkal együtt tálaljuk.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése