2015. október 17., szombat

Fahéjas fátyol



Hozzávalók:
37,5 dkg liszt (nálam 10 dkg zabpehelyliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 17,5 dkg fehérliszt)
2,5 dl tej
1 csomag szárított élesztő
1 púpos evőkanál cukor (nálam 1 púpos mokkáskanál Dia Wellness cukorhelyettesítő)
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál só

Töltelék:
7 dkg vaj
8 dkg cukor (nálam 2 dkg Dia Wellness cukorhelyettesítő)
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
1. Egy tálba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, majd mikroban összemelegítjük.
2. Összekeverjük a lisztet, a sóval, hozzáadjuk a tojást, az élesztőt és a tejes- vajas keveréket.
3. Villával simára keverjük ,majd fakanállal néhány perc alatt tésztát dagasztunk.
4. Meleg helyen 40 percig kelesztjük.
5. Közben a töltelékhez a vajat felolvasztjuk, a cukrot összekeverjük a fahéjjal.
6. A megkelt tésztát lisztezett felületen 30*50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a vajjal és rászórjuk a cukros keveréket. Mindegyikből hagyunk 1-1- evőkanálnyit a végére.
7. Majd 6 hosszú csíkra vágjuk, melyeket egymásra rakunk és ezt is 6 részre daraboljuk.
8. Kivajazott hosszúkás sütőformába rakjuk a lapokat élével. Megkenjük a maradék vajjal és megszórjuk a keverékkel.
9. Újból kelesztjük még 40 percig.
10. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...