2015. február 19., csütörtök

Kakaós virág


Hozzávalók:

50 dkg liszt (nálam 20 dkg búzafinomliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 15 dkg Graham liszt)
2 evőkanál cukor (nálam fél evőkanál DiaWellnes 4:1)
4 dkg élesztő
csipet só
3,5 dl tej
2 evőkanál olaj

2 evőkanál kakaópor
8 evőkanál cukor (nálam 2 evőkanál Diawellnes 4:1)

1 db tojás

1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
2. A többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át kelesztjük.
3. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk. megkenjük olajjal és rászórjuk a kakaós cukor keveréket.
4. Feltekerjük, két végét összecsippentjük és késsel a tészta 2/3-ig bevágjuk, majd a szeleteken csavarunk egyet.
5. Meleg helyen 20 percet kelesztjük.
6. Lekenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben megsütjük.

Recept: Diabetikus finomságok

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...