2016. október 23., vasárnap

Lambada szelet



Hozzávalók: 

Tészta:
3 tojás
3 evőkanál porcukor
csipet só
1 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt

Narancsos krém:
5 dl szénsavas narancsízű üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor

Fehér krém:
5 csapott evőkanál étkezési keményítő
5 dl tej
5 evőkanál cukor

Összeállításhoz:
kb. 15 sima keksz
kb. 15 dkg csokival bevont keksz


Elkészítés:
1. A tojássrágákat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval és az olajjal. Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
2. Előmegített sütőben (200 fok), sütőpapírral bélelt tepsiben (20*30 cm)tűpróbáig sütjük.Majd kihűtjük.
3. A narancsos krémhez 1,5 dl üdítőben csomómentesre keverjük a pudingporokat. A maradék üdítőt feltesszük fornni a cukorral. Amikor felforrt, belekeverjük a pudingot és 1-2 percig főzzük. A kihűlt tésztára kenjük.
4. A narancsos krém tetejét kirakjuk sima keksszel.
5. A fehér krémhez a keményítőt elkeverjük 1,5 dl tejben. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a keményítőt és 1-2 perc alatt sima krémmé főzzük. Rásimítjuk a kekszekre.
6. A fehér krém tetejét kirakjuk a csokival bevont kekszekkel.

Recept: Juditka konyhája

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...