Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás
3 evőkanál porcukor
csipet só
1 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
Narancsos krém:
5 dl szénsavas narancsízű üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
Fehér krém:
5 csapott evőkanál étkezési keményítő
5 dl tej
5 evőkanál cukor
Összeállításhoz:
kb. 15 sima keksz
kb. 15 dkg csokival bevont keksz
Elkészítés:
1. A tojássrágákat habosra keverjük a cukorral, csipet sóval és az olajjal. Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
2. Előmegített sütőben (200 fok), sütőpapírral bélelt tepsiben (20*30 cm)tűpróbáig sütjük.Majd kihűtjük.
3. A narancsos krémhez 1,5 dl üdítőben csomómentesre keverjük a pudingporokat. A maradék üdítőt feltesszük fornni a cukorral. Amikor felforrt, belekeverjük a pudingot és 1-2 percig főzzük. A kihűlt tésztára kenjük.
4. A narancsos krém tetejét kirakjuk sima keksszel.
5. A fehér krémhez a keményítőt elkeverjük 1,5 dl tejben. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a keményítőt és 1-2 perc alatt sima krémmé főzzük. Rásimítjuk a kekszekre.
6. A fehér krém tetejét kirakjuk a csokival bevont kekszekkel.
Recept: Juditka konyhája
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése