2015. december 25., péntek

Pirított hagymás karaj


Hozzávalók:

1/2 kg karaj
őrölt fekete bors

liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
1/2 doboz pirított hagyma (kb 7,5 dkg)
olaj
1 kg krumpli
petrezselyemzöld


Elkészítés:

1. A karajt vékony szeletekre szeljük, majd kiklopfoljuk és mindkét oldalukat sóval és borssal meghintjük. Kicsit állni hagyjuk.
2. Összekeverjük a hagymát egy kevés zsemlemorzsával.
3. Majd bepanírozzuk a húst, először a lisztbe, majd pici sóval felvert tojásba és végül a pirított hagymás zsemlemorzsába forgatjuk.
4. Kevés felforrósított olajon megsütjük a húsokat . Fontos, hogy az olajat mindig pótoljuk, különben megég a hagyma.
5.  Közben a megpucolt krumplit apró felkockázzuk és serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük. Sütés közben meghintjük sóval, borssal, petrezselyemzölddel.
6. Én pritaminpaprikás, majonézes kukoricasalátával kínáltam.

Recept: Sünis kanál

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...