Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
15 dkg omlós keksz (nálam Győri Édes Duplajó volt)
6 db túró rudi
50 dkg mascarpone
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg cukor
2 evőkanál tejföl
1/2 citrom reszelt héja
1. Dolgozzuk jól össze az omlós kekszet a vajjal és a mézzel.
2. Egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele.
3. A krémhez keverjük össze a mascarponét a tojásokkal, a kétféle cukorral, a keményítővel és a tejföllel, Szórjuk bele a citromhéjat.
4. Simítsuk a krém felét a kekszes alapra, majd rakjuk ki a félbevágott túró rudikkal.
5. Kenjük rá a maradék krémet is.
6. Forró sütőben süssük meg.
Recept: Vacsoracsata
Ui: Ezt a finomságot megtaláltam Gizi receptjei között is, aki a tojásokat ketté vette és a fehérjét kemény habbá verve a végén adta a krémhez. Én igaz, hogy csak fél adagot csináltam, de lehet hogy ha a tojásokat nem egészben teszem a krémbe, magasabb lett volna a tortám. Az íze viszont nagyon finom.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése