2016. július 10., vasárnap

Hamburger



Zsemle:
50 dkg liszt (nálam 25 dkg fehérliszt, 23 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg sikér)
1 tojás
1 dl tej
kb 1,5 dl langyos víz
7 g só
4 dkg vaj
1/2 élesztő

szezámmag

1. A langyos tejben az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk.
2. Majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk ,melyet meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
3. Mikor megkelt, 8 részre osztjuk és mindegyiket gömbölyűre formázzuk.
4. Letakarva 20 percig pihentetjük.
5. Majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. lekenjük tejjel és megszórjuk szezámmaggal.
6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Recept: Illéskrisz konyhája

Húspogácsa:
50 dkg darált hús
1 tojás
10 dkg kockázott bacon

őrölt bors
pirospaprika
fokhagymapor
barbecue szósz

1. Összekeverjük a darált húst a tojással és a baconnal, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, paprikával és barbecue szósszal.
2. Kevés olajon szép piros, ropogósra sütjük mindkét odalát.

Összeállítás:
kígyóuborka
jégsaláta
lilahagyma
paradicsom
ketchup
majonéz.

Mindenki a maga kedve szerint összeállítja a hamburgerét. Nálam alulra került a jégsaláta,rá a kígyóuborka és lilahagyma. Erre a hús jött, majd egy kis ketchup és majonéz.

Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...