Tészta:
Hozzávalók:
6 tojás
18 dkg cukor
2 evőkanál feketekávé
1/2 csomag vaníliás cukor
9 dkg liszt
3 dkg zsemlemorzsa
1. A tojássárgákat kikeverjük a kétféle cukorral és a kávéval.
2. Majd hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a óvatosan beleforgatjuk.
4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben sütjük.
5. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Krém:
Hozzávalók:
4 tojás
14 dkg porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
1 dk feketekávé
20 dkg vaj
1. Habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral.
2. Felengedjük a kávéval, majd sűrűre főzzük.
3. A vajat habosra keverjük és a krémbe forgatjuk.
4. Megtöltjük a tésztát, majd a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése