2014. május 10., szombat

Epres - kókuszos torta

Meglepetés torta Barátnőm szülinapjára. 
Szerdán volt a nagy nap, így kedd reggel készült. A recept Házias konyha blogról van, annyi változtatással ugye, hogy én tortaformában sütöttem és dupla adag krémet készítettem, valamint az epret se sajnáltam ki belőle. A torta reggel buszozott, délután vonatozott, de sikeresen felért Budapestre és nagyon finom volt. Lehetett volna szebb is ( egy kicsit lapos volt, több tojásos piskótát kell sütni!!! ) de a szeretettem benne volt!!! :) Isten éltessen itt is Drága Barátnőm!! :)


Tészta:

Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg cukor
csipet só
8 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor

1. A tojássárgákat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót.
3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk.
4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
5. Miután kihűlt, kettévágjuk.


Krém

Hozzávalók:
1 vaníliás pudingpor
8 dkg cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
6 dkg kókuszreszelék

+ 50 dkg eper

1. A pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük.
2. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat és a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük. Veszünk ki a krémből  a torta tetejére egy keveset.
3. Az eperből félreteszünk a díszítéshez pár szemet, majd a többit apró darabokra vágjuk és a krémbe keverjük.
4. Az alsó lapot megkenjük az epres krémmel, majd beborítjuk a másik tésztalappal.
5. Tetejére kenjük a maradék krémet és a közepére halmozzuk az epret.
6. Kókuszreszelékkel megszórjuk vagy kedvünk szerint díszíthetjük még.

                                                                          Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...