2013. július 27., szombat
Porhanyós kifli (diós kifli)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír
1 kanál cukor
1 dl tejföl
só
2 dkg élesztő
kevés tej
Töltelék:
darált dió
cukor (ízlés szerint)
kevés víz
Hempergetéshez:
vaníliás cukor
porcukor
1. Az élesztőt a szokott módon kevés tejben felfuttatjuk.
2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összeállítjuk a tésztánkat.
3. 8 cipóra osztjuk és 1 órán át pihentetjük.
4. Lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk és 8 részre osztjuk.
5. Töltelékkel megtöltjük és kifliket formázzunk.
6. Forró sütőben megsütjük és még melegen vaníliás cukorban megforgatjuk a kifliket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kevés tej angyalom a tíz liter is kevés!! Meg a száz liter is kevés kinek mennyi a kevés!
VálaszTörlésAnnyi tej kell csak, hogy összeálljon a tészta. Kb. 1-1,5 dl.
Törlés