2018. június 7., csütörtök

Zabpehelylisztes expressz sajtos pogácsa



Hozzávalók:
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
32,5 dkg zabpehelyliszt
7,5 dkg fehérliszt
15 dkg reszelt sajt + kb 5 dkg a tetejére
2-3 csapott teáskanál só
21 dkg puha vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál tej


Elkészítés:
1. A tejfölben simára keverjük az élesztőt.
2. Összekeverjük a két fajta lisztet a sóval és a 15 dkg reszelt sajttal.
3. Elmorzsoljuk a lisztes keverékben a puha vajat.
4. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt és jól összegyúrjuk. (Nem kell keleszteni, sem dagasztani.)
5. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk.
6. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogikat, majd lekenjük a tojássárgája és a tej keverékével és megszórjuk reszelt sajttal.
7. Előmelegített sütőben, kb 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Forrás: Gabriella konyhája



Jó étvágyat! :)

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet, felébe még rakok medvehagymát a fiúk kérésére.
    A család kedvence lett🥰

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...