2013. november 27., szerda

Kókuszcsiga



Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
7,5 dkg margarin
7,5 dkg porcukor
2,5 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál kakaó
0,5 dl fekete kávé
0,5 dl rum
2-3 evőkanál baracklekvár

1. A darált kekszet először a margarinnal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy formázható legyen a massza.


Töltelék:
2 evőkanál liszt
1 dl tej
1 vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
10 dkg porcukor
2,5 dkg kókuszreszelék

1. A lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
2. A margarint a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a kókuszreszeléket és jól elkeverjük.
3. A két krémet összekeverjük.


Összeállítás:

1. Vizes alufólián kinyújtjuk vékonyra a masszát.
2. Rákenjük a krémet és feltekerjük.
3. Oldalára és tetejére kókuszreszeléket hintünk.

Jó étvágyat! :)

2013. november 24., vasárnap

Csokis perec


Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojássárgája
12 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja
tejföl, amennyit felvesz: kb. 2 evőkanál

1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk ,majd 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a perec kiszúróval kiszaggatjuk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.

Sütésre várva :)
Csokimáz:
20 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj

1. Gőz fölött összeolvasztjuk, majd belemártjuk a pereceket.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy csokival mindenhol be tudjuk vonni a pereceket, dupla adagot csináljunk a csokimázból. :)

Recept:  Házias konyha

Jó étvágyat! :)

2013. november 20., szerda

Mézes krémes


Tészta:

Hozzávalók:
1 tojás
15 dkg cukor
3 dkg zsír
2 evőkanál  olvasztott méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál tej
45 dkg liszt

1. A tojást, a cukrot, a zsírt, a mézet, a szódabikarbónát és tejet gőz fölött összefőzzük.
2. Majd hozzáadjuk a lisztet.
3. Összegyúrjuk a tésztát és 3 részre osztjuk. Mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
4.Tepsi hátán sütjük, melyet az első tészta előtt vékonyan kizsírozzunk,kilisztezzünk.



Krém:

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 evőkanál búzadara
3 dl tej

+ baracklekvár

1. A vajat a kétféle cukorral kikeverjük.
2. A búzadarát a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt összekeverjük a vajas-cukros krémmel.
3. A lapokat először baracklekvárral kenjük meg, majd a krémmel.



Tetejére:

Hozzávalók:
20 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz
+ színes tortadara

1.Kikeverjük, majd a tészta tetejére simítjuk. Színes tortadarával díszíthetjük.

Képek: Fellnifoto :)

Jó étvágyat! :)

2013. november 18., hétfő

Majomkenyér :)


Hozzávalók:
50 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
25 dkg margarin
2 dl tej
1 evőkanál liszt
1/2 kg háztartási keksz


1. A kekszet apró darabokra törjük.
2. A margarint, a porcukrot, a kakaót, a tejet és a lisztet felforraljuk.
3. Amikor forr, beletesszük a kekszdarabokat.
4. Folpack-kal kibélelünk egy őzgerincformát és belenyomkodjuk a masszát.
5. Hideg helyre állítjuk 1 napig.
6. Másnap kiborítjuk a formából, lehúzzuk a fóliát és szeleteljük.

Képek: Fellnifoto :)

Jó étvágyat! :)

2013. november 16., szombat

Sajtos pogácsa


Hozzávalók:
5 dkg élesztő
kevés cukor
0,5 dl tej
1 kg liszt
25 dkg ráma
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál só
2 tojás
30 dkg sajt

1. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral együtt felfuttatjuk.
2. Majd összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a tejföllel, a sóval, a tojássárgákkal és a sajt felével.
3. Egy órán át meleg helyen pihentetjük.
4. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra és kiszaggatjuk.
5. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd a tojásfehérjével lekenjük és a maradék sajttal megszórjuk.
6. Előmelegített sütőben sütjük.

                                                                      Jó étvágyat! :)

2013. november 14., csütörtök

Kinder szelet


Tészta:

Hozzávalók:
2 tojás
5 dkg ráma
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
45 dkg liszt

1. A tojást, a rámát, a mézet, a kakaót, a porcukrot és a szódabikarbónát gőz fölött összemelegítjük.
2. Majd hozzákeverjük a lisztet és jól összegyúrjuk vele.
3. Két részre osztjuk, majd mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
4. A lapokat tepsi hátán megsütjük.


Krém:

Hozzávalók:
7 dl tej
3 db tejszínízű pudingpor
2 dl 20 %-os tejföl
25 dkg ráma
20 dkg porcukor

1. A tejben a pudingport felfőzzük és még forrón belekeverjük a tejfölt, majd hűtjük.
2. A vajat habosra keverjük a cukorral.
3. Összekeverjük a két masszát.
4. A krémet a két lap közé töltjük.
5. Tetejére - ha akarunk - tehetünk csokimázat.

Képek: Fellnifoto :)

Jó étvágyat! :)

2013. november 12., kedd

Zsuzsi szelet


Tészta:

Hozzávalók:
2 tojás
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

1. A tojást, a kakaóport, a margarint, a cukrot és a mézet gőz fölött addig keverjük, míg a cukor el nem olvad.
2. Hozzákeverünk 20 dkg lisztet még a gőz fölött.
3. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a maradék lisztet, amiben elkeverjük a szódabikarbónát.
4. Összegyúrjuk a tésztát, és 3 részre osztjuk.
5. Mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátán megsütjük a lapokat. Vagy sütőpapírral borítjuk a tepsit, vagy az első lap előtt vékonyan kivajazzuk,kilisztezzük.


Krém:

Hozzávalók:
7 dl tej
2 puncs ízű pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor

1. A pudingport a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
3. A krémmel megtöltjük a lapokat.
4. Tetejére csokimázt teszünk.

Képek: Fellnifoto :)

Jó étvágyat! :)

2013. november 10., vasárnap

Hólabda


Tészta:

Hozzávalók:
8 tojás
40 dkg porcukor
8 kanál forró víz
25 dkg rétesliszt
2 evőkanál kakaó
1 sütőpor

1. A tojássárgákat a porcukorral és a forró vízzel habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet,a kakaót és a sütőport.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.
4. Előmelegített sütőben megsütjük.


Krém:

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál rétesliszt

1. A margarint habosra keverjük a porcukorral.
2. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzzünk, majd kihűtjük.
3. A két masszát összekeverjük.


Összeállítás:

Hozzávalók:
kókuszreszelék
2 evőkanál tej
2 evőkanál kakaó
10 dkg porcukor
színes tortadara

1. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd kettévágjuk mindegyiket.
2. A krémmel megkenjük a korongokat, majd az az oldalukat is bevonjuk vele.
3. Kókuszreszelékben megforgatjuk.
4. A tejet, a kakaót és a porcukrot összefőzzük és a hólabdák tetejére csorgatjuk.
5. Majd megszórjuk színes tortadarával. 


Képek: Fellnifoto :)

A maradék tésztát a maradék krémmel  és egy kevés rummal összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékben vagy színes tortadarában őket.

                                                                      Jó étvágyat! :)

2013. november 5., kedd

Almás - mákos muffin


Hozzávalók:
4 tojás
16 dkg cukor
10 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
15 dkg darált mák
1 sütőpor
2 db alma lereszelve
1/2 citrom leve
1 kávéskanál fahéj


1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
2. A többi hozzávalót is belekeverjük és a muffinpapírral kibélelt formákba adagoljuk.
3. Előmelegített sütőben sütjük kb 15.percig.

Recept: Pici Juci Cukrászdája

Jó étvágyat! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...